Trucuri despre curățenie

Iti doresti o casa mai curata dar simti ca nu intotdeauna gasesti cele mai optime solutii pentru rezolvarea unor probleme aparute in procesul de curatenie? Noi am adunat cateva trucuri despre curatenie, care-ti vor usura munca si te vor ajuta sa locuiesti intr-o casa mai curata.

Frigiderul trebuie curățat frecvent. Atmosfera glacială din interiorul acestuia nu poate veni de hac tuturor bacteriilor. Ideal este să-l spălați o dată sau de două ori pe luna cu apă în care ați dizolvat puțîn clor sau oțet pentru a distruge acel biofilm în care se refugiază bacteriile. Alimentele trebuie bine învelite în folie de aluminiu, introduse în cutii etanșe ori învelite în folie de plastic.

Microbilor le place la nebunie căldură și umiditatea baia fiind așadar locul lor de predilecție. Atât cadă cât și cabinele de dus trebuie curățate zilnic cu un produs care conține clor sau cu un detergent de orice tip și apoi clătite din abundență. Vi se pare prea obositor? Atunci măcar o dată pe săptămâna și nu uitați să turnați puțîn clor în sifonul chiuvetelor și în scurgerea de la cadă sau dus: acesta este locul privilegiat în care se adună mii și mii de bacterii. De aceea, clorul trebuie lăsat să acționeze 15 minute, timp în care nu folosiți aceste obiecte sanitare.

WC-ul trebuie întreținut cu regularitate. Trebuie să dați dovadă de o vigilența extremă, așa că atenție să nu va scape ceva: interiorul și exteriorul vasului, partea de jos, în spate și sub scaunul de plastic. Acest război se duce în trei timp: spălare, detartraj, apoi dezinfectare.

Cu cât copilul este mai mic, cu atât trebuie făcută mai des curățenia: zilnic, pentru cei mici de tot și o dată pe săptămâna pentru cei mai mari. Pentru că muncă să nu va fie prea istovitoare, alegeți de preferință linoleum-ul sau parchetul modern. Evitați covoarele, adevărate rezervoare de germeni. Și măturile care ridică nori de praf ar trebui să fie de mult alungate din gospodăria dumneavoastră și înlocuite cu niște instrumente speciale care să capteze atât praful, cât și firele de par. În lipsa acestora, putem folosi și aspiratorul, cu condiția să schimbăm cât mai des sacul.

Oamenii nu știu cum să folosească în mod corect capacul de la WC Se știe că toaletă este un loc prielnic pentru bacterii și microbii. Din păcate nu toți oamenii sunt obișnuiți să pună capacul la vasul de ceramică, în timp ce trag apă. De ce trebuie să făceam asta? Întrucât clătirea cu apă a scaunului WC-ului fără acoperirea prealabilă cu capacul de plastic, va avea efect de pulverizare. (Cercetătorii de la Universitatea americană din Arizona susțîn că microbii patogeni de pe scaunul toaletei se vor răspândi pe o suprafață de 2,5 mp și pot pluti în aer timp de două ore.)

Tocatorul pentru tocat carne se află pe primul loc în clasamentul celor mai infectate obiecte din casă. Pe locurile următoarele se află pardoseală camerei de baie, mop-ul cu care spălăm pe jos și colacul scaunului de toaletă.

Solicită o Evaluare
Gratuită

Spune-ne ce ai nevoie si iti vom oferi o oferta personalizată