Shine Cleaner

0742 51 51 51 0374 47 39 94 Fax: +4037 44 73 995
Iasi, b-dul T. Vladimirescu, nr. 91

Blog

Articole > Stiati ca.. > stiati ca ?

stiati ca ?

Frigiderul trebuie curatat frecvent
Atmosfera glaciala din interiorul acestuia nu poate veni de hac tuturor bacteriilor. Ideal este sa-l spalati o data sau de doua ori pe luna cu apa in care ati dizolvat putin clor sau otet pentru a distruge acel biofilm in care se refugiaza bacteriile.
Alimentele  trebuie bine invelite in folie de aluminiu, introduse in cutii etanse ori invelite in folie de plastic.

Microbilor le place la nebunie caldura si umiditatea

baia fiind asadar locul lor de predilectie. Atat cada cat si cabinele de dus trebuie curatate zilnic cu un produs care contine clor sau cu un detergent de orice tip si apoi clatite din abundenta. Vi se pare prea obositor? Atunci macar o data pe saptamana si nu uitati sa turnati putin clor in sifonul chiuvetelor si in scurgerea de la cada sau dus: acesta este locul privilegiat in care se aduna mii si mii de bacterii. De aceea, clorul trebuie lasat sa actioneze 15 minute, timp in care nu folositi aceste obiecte sanitare.

WC-ul trebuie intretinut cu regularitate.
Trebuie sa dati dovada de o vigilenta extrema, asa ca atentie sa nu va scape ceva: interiorul si exteriorul vasului, partea de jos, in spate si sub scaunul de plastic. Acest razboi se duce in trei timp: spalare, detartraj, apoi dezinfectare.

Cu cat copilul este mai mic, cu atat trebuie facuta mai des curatenia:
zilnic, pentru cei mici de tot si o data pe saptamana pentru cei mai mari. Pentru ca munca sa nu va fie prea istovitoare, alegeti de preferinta linoleum-ul sau parchetul modern. Evitati covoarele, adevarate rezervoare de germeni. Si maturile care ridica nori de praf ar trebui sa fie de mult alungate din gospodaria dumneavoastra si inlocuite cu niste instrumente speciale care sa capteze atat praful, cat si firele de par. In lipsa acestora, putem folosi si aspiratorul, cu conditia sa schimbam cat mai des sacul.

Oamenii nu stiu cum sa foloseasca in mod corect capacul de la WC

Se stie ca toaleta este un loc prielnic pentru bacterii si microbii. Din pacate nu toti oamenii sunt obisnuiti sa puna capacul la vasul de ceramica, in timp ce trag apa. De ce trebuie sa faceam asta? Intrucat clatirea cu apa a scaunului WC-ului fara acoperirea prealabila cu capacul de plastic, va avea efect de pulverizare. (Cercetatorii de la Universitatea americana din Arizona sustin ca microbii patogeni de pe scaunul toaletei se vor raspandi pe o suprafata de 2,5 mp si pot pluti in aer timp de doua ore.)

Tocatorul pentru tocat carne se afla pe primul loc

in clasamentul celor mai infectate obiecte din casa. Pe locurile urmatoarele se afla pardoseala camerei de baie, mop-ul cu care spalam pe jos si colacul scaunului de toaleta.

 

Publicat de: Shine cleaner - servicii profesionale curatenie iasi
0000-00-00

Categorii articole


Ai o intrebare?

Ne puteti pune orice intrebare in ceea ce priveste curatenia. Personalul nostru calificat va raspunde cu cele mai avizate sfaturi.

* campuri obligatorii.