Sfaturi pentru curățenie - 2

Uleiul pentru bebelusi Nu e nevoie sa folosesti cantitati mari, o picatura e de ajuns pentru a curata o canapea, un fotoliu sau un taburet din piele. Reda stralucirea obiectelor din otel inoxidabil. Da stralucire placilor de gresie sau faianta. Preveni formarea calcarului in sapuniera; freaca baza sapunierei cu putin ulei de bebelus.

Curata si improspateaza tocatorul din lemn. Pune sare grunjoasa pe taietor si pe crapaturile facute de cutit, apoi freaca bine cu o perie aspra. Spala-l si lasa-l la uscat.

Perdeaua de la cada. Bag-o in masina de spalat la temperatura mare, folosind detergent bio; pune inauntru si cateva prosoape, care vor actiona ca un burete.

Oglinda din baie – nu va mai trebui sa o cureti atat de des daca previi aburirea acesteia printr-o metoda simpla: dupa ce ai spalat-o, sterge-o cu o carpa uscata si un pic de sapun sau detergent lichid.

Improspateaza cuptorul cu microunde: pune cateva felii de lamaie intr-un bol cu apa rece, lasa-l neacoperit in cuptorul cu microunde pana ajunge apa sa fiarba, apoi mai tine-l la incalzit aproximativ un minut.

Pahare curate ca lacrima. Spala-le cu apa calda si detergent, apoi clateste-le in apa calduta in care ai pus doua lingurite de otet.

Sfat Sterge jaluzelele cu o rigla pe care ai impaturit o carpa curata. Pune pe ea spray de mobila si sterge usor lamelele, de sus in jos. Poti sa le si aspiri, daca aspiratorul are o perie speciala pentru tapiterie.

Si masina de spalat vase se spala! Umple un vas cu inalbitor (clor pentru gospodarie), pune-l in partea de jos a masinii de spalat si alege un ciclu scurt de spalare. Apoi umple un vas cu otet si alege un ciclu complet de spalare.

Servetelele umede pentru bebelusi sunt “multifunctionale”. Le poti folosi mai ales ca sa stergi diversele pete de pe covoare, canapele, fotolii sau tapet. Nu lasa urme si au un miros placut.

Curatenie in viteza! Ca sa nu mai tot bagi si scoti din priza aspiratorul la cateva minute, foloseste un prelungitor si fa curat in timpul reclamelor de la filmul tau preferat. Vei fi astfel motivata sa muncesti de doua ori mai repede!

Cu un betisor pentru urechi inmuiat in apa calda si sapun/detergent poti sa cureti spatiile dintre tastele computerului, dar ai grija ca betisorul sa nu fie foarte ud.

Capul de la dus. Scoate capul de la dus si inmoaie-l intr-o solutie formata din o parte apa si o parte otet. Freaca bine cu ajutorul unei periute de dinti vechi, ca sa indepartezi mizeria (periutele de dinti folosite sunt niste unelte foarte bune si nu te costa nimic).

Poti sa cureti o cana de cafea daca pui in ea cuburi de gheata si putina sare si incepi sa agiti

Solicită o Evaluare
Gratuită

Spune-ne ce ai nevoie si iti vom oferi o oferta personalizată