Istoria aspiratorului

Probabil de multe ori, in timp ce-l foloseati, v-a trecut prin gand sa multumiti inventatorului acestei unelte atat de necesare in procesul de curatenie. Mai jos regasiti cateva date referitoare la istoria aspiratorului, in care veti putea afla si cine a fost vizonarul ce a usurat viata a miliarde de gospodine.

Primul aspirator a fost patentat de catre Hubert Cecil Booth, un inginer britanic in 31 August 1901, si era atat de mare incat a fost nevoie sa fie tras de cai, iar energia cu care functiona era data de petrol. Acest aspirator era parcat afara cladirii unde se dorea curatenia si un tub lung intra pe geam.

Cand Hubert Booth, a demonstrat cum functioneaza dispozitivul sau de aspirare într-un restaurant în 1901, doi americani au preluat ideea si au introdus variatii pe aceeasi tema.
Corinne Dufour a inventat un dispozitiv care a supt praful într-un burete ud.
David E. Kenney a inventat o masina foarte mare care era instalata în pivnita si conectatata la o retea de tuburi care duceau la fiecare camera din casa. Era nevoie de foarte multe persoane pentru a muta masina din casa în casa.

Solicită o Evaluare
Gratuită

Spune-ne ce ai nevoie si iti vom oferi o oferta personalizată