10 soluții ecologice de curățat cu suc de lămâie

Dacă respecți mediul, poți încerca soluții ecologice de curățat cu suc de lămâie. Fie că îl folosești că atare, suc proaspăt de lămâie, fie că folosești lămâile stoarse, sucul de lămâie se dovedește foarte util pentru a curată sănătos și eficient în casă.

În ceea ce privește costurile, în ansamblu sunt mai mici decât soluțiile chimice de curățat.

1. Rosturile dintre plăcile de faianță se curată cu suc de lămâie. Poți să folosești o periuță de dinți uzată sau un burete. Nu-i nevoie să clătești. Sucul îndepărtează negreala și mucegaiul.

2. Robinetele de inox se curată cu partea interioară, albă, a cojii după ce sucul a fost stors. Dacă sunt murdare folosește și suc de lămâie.

3. Recipientele de plastic se curată cu apă amestecată cu suc de lămâie în părți egale. Dispar și grăsimea și mirosul, dar și petele.

4. Blatul de bucătărie se curată perfect cu suc de lămâie și apă în părți egale. Pune amestecul într-un recipient cu pulverizator și folosește mereu când ai nevoie. Nu trebuie să clătești, nu este toxic.

5. Cu aceeași soluție de suc de lămâie și apă în părți egale se poate curată perfect parchetul laminat.

6. Sucul de la două lămâi este la fel de eficient că și clorul atunci când este folosit pentru albitul rufelor în mașînă de spălat. Pune suc de lămâie în mașînă de spălat. Rufele vor fi curate, albe și parfumate discret.

7. Tocătoarele de lemn sau de plastic se curată perfect cu suc de lămâie. Freacă fundul de lemn cu o bucată de coajă de lămâie. Uleiul din acesta are un puternic efect de dezinfectant, deloc toxic.

8. Fă o pastă din suc de lămâie și sare de masă. Folosește-o pentru a freca orice suprafețe mucegăite.

9. Adaugă suc de lămâie în detergentul de vase pentru a-i crește eficientă. Detergentul de vase se va degrada mai ușor.

10. Sucul de lămâie pus într-un pulverizator curată perfect oglinzile, geamurile și sticlă.

Solicită o Evaluare
Gratuită

Spune-ne ce ai nevoie si iti vom oferi o oferta personalizată